in zanzibar am mancat o salata de caracatita cu fructe si ne-a placut mult.
pentru cina din seara asta am facut si eu una. sigur nu a fost aceeasi reteta, dar rezultatul a fost grozav.
pentru noi 2.
caracatita - 750 gr (pentru fiert caracatita - o lingura ulei de masline, cateva fire de patrunjel, o lamaie, 5 catei de usturoi, sare mare)
avocado - 150 gr
mango - 150 gr
ardei gras rosu - 100 gr
usturoi - 1 caciulie
shallot - 2 bucati
ceapa verde - 3 fire
zeama de la 2 lamai
1 lingura zahar
sare, piper
1 ardei iute (piri-piri)
cateva fire de coriandru
dupa ce am fiert caracatita cum fac de obicei (in jur de 20 de minute, in tigaie cu capac - caracatita, cateva fire de patrunjel, o lingura ulei de masline, cativa catei de usturoi zdrobiti usor, partea alba de la o lamaie, sare mare), am racit-o si taiat-o bucati. apoi am amestecat-o cu mango si avocado (feliute), ardei gras si shallot julienne, ceapa verde rondele. am facut un sos din zeama de lamaie, zahar, sare, piper proaspat, usturoi zdrobit usor si piri-piri tocat marunt. am amestecat totul si am aruncat deasupra o mana de frunze de coriandru. a fost excelenta!
calorii/portie - 592.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu