azi am facut pentru cina un peste la abur. cu un sos picant thai.
pentru noi 2.
1 dorada - 500 gr
3 fire de lemongrass
1 caciulie usturoi
2 ardei iuti thai
2 fire de ceapa verde
4 frunze de kaffir lime
1 lingura sos de peste
zeama si coaja de la 2 lime-uri
1 lingura zahar de palmier
sare
am crestat putin dorada (curatata si spalata in prealabil), am presarat pe ea putina sare si am asezat-o intr-un vas pe fundul caruia am pus lemongrass-ul rondele si frunzele de kaffir lime. am facut-o la abur vreo 15 minute. separat am facut un sos din zeama, coaja de lime, zahar, ceapa tocata rondele, usturoiul tocat, ardeii iuti tocati marunt si 3 linguri de apa. cand a fost gata dorada, am dat-o deoparte si am turnat deasupra sosul. extraordinar de buna!
alaturi am avut un orez simplu si o salata.
calorii/portie (fara orez si salata) - 269.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu