mai am inca prin congelator mici rezervare de carne de porc.
in seara asta am avut la cina o salata thai cu porc. putin altfel, in sensul ca plecand de la clasicul larb cu carne tocata, am mai adaugat ceva ingrediente si in loc de carne tocata, am taiat carnea cubulete.
a rezultat salata de mai jos.
pentru noi 2
carne de porc - 340 gr
3 shallots
1 caciulie usturoi (am adus un usturoi grozav din zanzibar, nu e iute deloc, e extrem de aromat, atata ca-ti ia o vesnicie sa-l cureti, cateii fiind foarte mici)
200 gr castravete
3 fire de ceapa verde
200 gr salata romana
1 legatura coriandru
1 legatura menta
zeama si coaja de la 2-3 lime
2 linguri sos de peste
1 lingura zahar de palmier
3 ardei iuti rosii thai
40 gr orez basmati
1 lingura ulei
sare, piper
1 bucatica ginger
am rumenit orezul crud in tigaie, fara ulei, pana s-a facut auriu, dupa care l-am zdrobit in mojar.
am facut sosul din zeama+coaja de lime, sos de peste, zahar de palmier, ardeii iuti tocati marunt si cateii de usturoi usor zdrobiti.
am taiat carnea de porc cubulete si-am rumenit-o intr-o lingura de ulei, cu putina sare, piper si cateva felii de ginger (pe care apoi le-am dat deoparte).
am spalat si zvantat frunzele de salata (le-am tocat grosier), frunzele de coriandru si de menta si le-am pus intr-un vas, am adaugat shallot-urile julienne, ceapa verde rondele, castravetii taiati fasii cu scula de curatat legume, carnea de porc si pe urma am scaldat totul in sos.
am presarat orezul zdrobit deasupra si-am mancat-o imediat.
a iesit o salata imensa. si extraordinar de buna.
caloriiportie - 623.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu