tocmai am terminat cina. azi am facut spaghetti alla puttanesca. n-am mai facut de pe vremea cand inca eram la sofia. am si uitat de ele:)
pentru noi 2.
spaghetti
2 oua
200 gr faina
sare
sos
2 linguri ulei de masline
6 fileuri de anchois
75 gr masline
6 catei de usturoi
2 ardei iuti - am folosit piri-piri, ca din astia am adus din zanzibar:)
1 lingura capere
500 gr rosii proaspete
1 lingurita zahar
sare
piper proaspat zdrobit
1/2 legatura patrunjel proaspat
pastele le-am facut ca de obicei, la masinuta imperia. numai ca de data asta am facut spaghetti (le-am lasat la uscat vreo 2 ore inainte de-a le fierbe).
pentru sos am pus fileurile de anchois, ardeii iuti tocati (noua ne place mai picant, de asta am pus 2) si usturoiul zdrobit usor si tocat la rumenit in ulei de masline. dupa ce s-au dezintegrat fileurile de anchois, am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate cubulete si zaharul. am gatit totul pret de vreo 15 minute, cu capac, pana s-a legat sosul. in ultimul minut am aruncat inauntru maslinele fara samburi si caperele. la sfarsit am potrivit de sare si piper, am dat sosul deoparte si am aruncat inauntru pastele fierte pret de 2 minute si o mana de frunze de patrunjel.
sunt atat de bune! si atat de usor de facut!
calorii/portie - 678
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu