Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

tarta tatin cu banane

ieri a fost zi de musafiri, asa ca am incercat un desert nou - o tarta tatin cu banane, vanilie si piper.

1 lingurita piper rosu
1/2 lingurita piper negru
2 pastai de vanilie
100 gr unt
6 linguri zahar
1 kg banane
350 gr aluat foietaj

am intins untul rece pe fundul tigaii, am adaugat vanilia, piperul zdrobit, zaharul, apoi bucatile de banana (3-4 cm), inca putin piper. am pus deasupra aluatul cu marginile bagate putin sub banane. am pus tigaia pe foc pana s-a facut caramelul si apoi am dat la cuptor pana s-a rumenit aluatul. am scos-o din cuptor si am rasturnat-o pe-o farfurie.
am mancat-o cu putina frisca (fara zahar) in 2 culori (una amestecata cu capsuni zdrobite si alte cu kiwi zdrobite).

calorii/portie - 310


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu