aici e prohibitie la pescuit creveti in fiecare an, din ianuarie pana in august. vor sa-si protejeze rezervele marine. oricum, din productia locala se furnizeaza doar 20% din necesarul de consum.
bineinteles ca se gasesc creveti proaspeti, importati din tarile vecine, tot anul.
azi am incercat o noua varianta de creveti caramelizati.
creveti proaspeti intregi - 1000 gr brut / 600 gr net
4 linguri zahar brun (light)
6 linguri sos de soia
6 linguri apa
1 bucata ginger
6 catei de usturoi
1 ardei iute rosu thai
am fiert zaharul cu sosul de soia, apa, usturoiul intreg zdrobit usor, ardeiul iute si gingerul feliat, pana s-a facut un sos gros. pe urma am scos usturoiul si gingerul si am turnat sosul peste crevetii asezati intr-o tigaie. am dat tigaia in cuptorul (incalzit) vreo 10 minute.
portia de creveti are 411 calorii.
i-am mancat cu un orez basmati simplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu