imi place mult treaba cu clatitele coreene, ca poti sa le faci intr-o multime de combinatii si arome. in seara asta am facut unele cu cartofi.
pentru noi 2
cartofi - 1 kg
2 ardei iuti rosii
morcov - 100 gr
dovlecel - 100 gr
1 lingurita de Doubanjiang (chili bean paste)
2 fire de ceapa verde
sare, piper
3 linguri de ulei pentru prajit
am curatat cartofii, i-am taiat bucati si i-am bagat la robot pana am obtinut o pasta fina. am pus pasta la scurs in sita vreo 20 minute. pe fundul vasului in care s-a scurs zeama din cartofi a ramas amidonul din cartofi. e nevoie de el.
am amestecat pasta de cartofi (scursa) cu ardeii iuti tocati, ceapa rondele, morcovul si dovleceii betigase subtiri. am adaugat si amidonul ramas de la cartofi (am scurs zeama de cartofi din vas si am folosit doar amidonul de pe fundul vasului), am potrivit de sare si piper si pe urma le-am rumenit in tigaie in putin ulei.
le-am mancat cu un sos facut din otet de orez, soia, ardei iute, putin ginger ras pe razatoare si putin usturoi zdrobit.
au fost extraordinare!
calorii/portie - 645
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu