Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 7 iulie 2014

risotto cu arome asiatice

aveam niste supa de rata in congelator, oprita pentru proiecte viitoare. o supa de baza asiatica, cu 5 arome chinezesti. azi i-a venit randul s-o folosesc intr-un risotto putin mai altfel.
pentru noi 2.

supa de baza (rata) - 600 ml
orez arborio - 200 gr
2 linguri grasime de rata
30 gr shiitake uscate
3 catei de usturoi
sare, piper
1 ceapa alba
50 gr speck

am pus ciupercile la rehidratat, le-am scos, le-am feliat si le-am pus la rumenit in cuptor intr-o lingura grasime de rata, cu putina sare si 3 catei de usturoi intregi in coaja.
am tocat ceapa marunt si am pus-o la rumenit intr-o alta lingura de untura de rata. cand s-a rumenit am adaugat orezul si l-am rumenit si pe el pana a devenit sticlos. apoi am facut la fel ca la orice risotto, am tot adaugat cate putina supa fierbinte, pana s-a fiert orezul. cu vreo 10 minute inainte de final am pus ciupercile, iar la sfarsit am aruncat inauntru 50 gr de speck tocat foarte marunt, am potrivit de sare, am pus piper proaspat zdrobit, am acoperit si am dat deoparte cateva minute.

a fost grozav. l-am mancat cu o salata verde cu castraveti.
portia a avut 730 de calorii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu