pentru ca am facut iar o rata caramelizata, am avut din nou o supa de rata si pentru cina din seara asta am folosit-o intr-un alt risotto.
pentru noi 2.
supa de baza (rata) - 600 ml
1 dovleac - 500 gr
1 lingura ulei de masline
orez arborio - 200 gr
1 lingura unt
1 ceapa
50 gr parmezan
sare, piper
am curatat dovleacul, l-am taiat cubulete, am presarat pe el o lingura de ulei de masline, sare, piper proaspat macinat si l-am rumenit in cuptor pana s-a caramelizat.
separat am pus la rumenit ceapa tocata marunt intr-o lingura de unt, am adaugat orezul si l-am rumenit si pe el pana a devenit sticlos si apoi am facut ca la orice risotto, adica am tot adaugat cate putina supa fierbinte, amestecand continuu pana s-a gatit orezul. spre final am aruncat inauntru dovleacul rumenit, am potrivit de sare si piper, am dat deoparte, am pus parmezanul ras si am acoperit totul pentru cateva minute.
excelent!
calorii/portie - 816
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu