pentru ca ne place tare tirosalata din grecia, am adaptat reteta si o fac putin altfel.
folosesc jalapenos verzi sau rosii, pe care ii tai in 2 pe lungime, ii curat si ii coc la gratar putin.
200 gr feta adevarata, nu bs-ul cremos (culmea ca gasim aici branza bulgareasca si greceasca, de oaie, excelenta), 2-3 linguri de caju nesarat prajit si zdrobit in mojar, 2 caciulii de usturoi copt (copt la cuptor intreg, in coaja cu putina sare de mare si putin ulei de masline, in hartie de copt - usturoiul asta copt e grozav, il folosesc la multe sosuri, ca e dulce si extraordinar de bun), 2-3 linguri de ulei de masline.
le mixez bine pe toate cu blender-ul si umplu ardeii cu pasta de branza.
jalapenos-ii nu-s prea iuti si asa poate manca toata lumea.
anul trecut cand mai mancam carne si mai mult decat atat, gaseam si porc, faceam varianta in care in loc de caju si usturoi copt, puneam cubulete mici de speck:).
dar varianta fara carne e excelenta! as spune chiar mai buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu