ieri am fost la piata si crabii erau asa de proaspeti ca nu m-am putut abtine sa nu iau.
de obicei ii fac umpluti la cuptor - reteta intr-un episod viitor, dar tura asta m-am gandit sa ii fac altfel.
tocmai am terminat cu pranzul. chilli crab cu orez cu stafide, ceapa verde si frunze de curry si salata de castraveti.
am avut 14 crabi (2 kg). i-am spalat bine cu peria si i-am curatat.
am facut in mojar o pasta din - 1 bucata de ginger, 1 caciulie usturoi, 3 fire de lemongrass, 2 fire de ceapa verde, 5 ardei rosii semiuti si 2 ardei iuti thai, coaja de la 1 lime, 1 lingurita de zahar brun, 1 lingurita pasta de creveti, 4 linguri sos de peste, 2 fileuri de anchois, cateva fire de coriandru, 1 lingura ulei de susan.
intr-o oala cu putin ulei de masline am rumenit usor pasta de mai sus. am adaugat crabii, i-am tavalit bine prin sos si pe urma am adaugat putina apa si cateva linguri de lapte de cocos si vreo 4 frunze de kaffir lime. am pus capacul si i-am lasat la fiert vreo 10 minute, pana au fiert crabii si sosul a scazut si a capatat ceva consistenta.
alaturi am avut cunoscutul orez cu frunze de curry si ceapa verde. si o mica salata de castraveti.
am mancat ca niste porcusori. dovada sunt mortii de mai jos:). acum ne facem siesta cu un pahar de cidru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu