in langenfeld in austria am mancat cea mai buna supa de usturoi (ever). tre sa recunosc ca imi place la nebunie supa de usturoi.
si am facut-o de multe ori acasa, dar saptamana trecuta am gasit la piata usturoi adevarat!!! iupiii!!!
din ala ca vara, cu cateii zemosi, super aromat si bun!
si azi am facut supa de usturoi
3-4 caciulii de usturoi (am pus 2, ca erau imense), 1 ceapa mica, 1 lingura de unt, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingurita de amidon, 1 litru de lapte (eu o fac cu lapte degresat), sare, 100 ml de smantana (proaspata, nu fermentata).
usturoiul curatat, zdrobit cu cutitul si tocat usor, ceapa tocata marunt - puse la calit in unt+ulei. cand se inmoaie usor, adaugi lingurita de amidon (se poate pune un cartof in loc de amidon), pe urma laptele si sare dupa gust. fierbi la foc mic 10 minute (sa nu se prinda), stingi focul, adaugi smantana si mixezi totul cu blenderul.
si gata!!!
e cremoasa, matasoasa, aromata, parfumata, perfecta cu crutoane sau cu niste lipie arabeasca prajita.
tocmai ce-a fost lp acasa si-a ras o portie:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu