aveam un rest carne de vita si m-am gandit sa fac ceva ce n-am mai gatit de o suta de ani:). un gulas, cu galuste mici de faina.
tot pentru noi 2.
carne de vita (am folosit muschi, ca din asta aveam) - 500 gr
1 ardei gras
2 cepe rosii
3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
2 lingurite paprika
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingurita chimen
4 rosii mici
1 lingurita zahar
sare
100 gr faina
1 ou
am taiat carnea cuburi si am pus-o la rumenit in 2 linguri de ulei de masline. dupa ce s-a evaporat lichidul si s-a rumenit usor carnea, am adaugat ceapa solzisori si usturoiul tocat, paprika, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei iuti, apoi am pus ardeiul taiat si rosiile (curatate de pielita) cubulete. am adaugat putina apa calda si am fiert totul in oala de tuci cu capac, putin mai mult de-o ora. intre timp am amestecat oul batut cu sare si faina si am facut un aluat, l-am lasat sa se odihneasca vreo jumatate de ora, l-am rulat si l-am taiat in bucati mici (cam de-un cm3). am adaugat micile galuste in oala si am mai fiert totul vreo 5 minute.
am mancat gulasul cu paine coapta dimineata.
portia de gulas are 727 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu