Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

risotto alla zafferano in crusta de parmezan

incep prin a spune ca n-am pus vin in risotto, pentru ca nu exista aici:)
si nici n-am folosit maduva de vita cum ar fi trebuit...

150 gr orez arborio (n-am avut carnaroli, asa ca am folosit arborio de data asta)
1 ceapa alba mica
50 gr unt
supa de legume - 500 ml
50 gr parmezan
cateva fire de sofran
sare

am pus ceapa tocata foarte marunt la rumenit in jumatate din cantitatea de unt. dupa ce s-a inmuiat ceapa, am adaugat orezul si l-am tinut vreo 2 minute pana a devenit translucent.
apoi am inceput sa adaug cate putina supa de legume fierbinte (supa de legume am facut-o din 2 morcovi, 1 ceapa, 1 fir de telina, 1 ardei, 1 frunza de dafin si cateva boabe de piper - le-am fiert pe toate vreo ora si am strecurat-o). am amestecat continuu si am tot adaugat supa fierbinte pana s-a gatit orezul - cred ca vreo 15 minute. apoi am adaugat sofranul tinut in putina supa si la sfarsit parmezanul ras, putina sare, piper proaspat zdrobit si 25 de gr de unt. am amestecat totul pana s-au topit untul si parmezanul si am acoperit 2 minute.

pentru crusta de parmezan, adica niste boluri dragute si crocante, am folosit 100 gr parmezan ras.

am pus pe o farfurie intinsa o bucata de hartie pergament si am pus parmezanul ras (jumatate din cantitate) deasupra, presarat intr-un cerc cu diametrul mai care decat bolul, dupa care l-am dat la microunde sa se topeasca. dupa ce s-a topit, l-am luat cu tot cu hartia pergament, l-am intins pe fundul unui bol, am pus un alt bol deasupra pana s-a intarit, am dezlipit hartia si gata.
am repetat operatiunea si asa mi-au iesit 2 cosulete de parmezan.

 



desi n-am pus vin, maduva de vita sau supa de vita, a iesit excelent!
al dente, dar matasos, aromat, grozav.
alaturi am avut o salata de rucola cu aceto balsamico si cateva boabe de rodie.

calorii/portie - 810.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu