Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

pappardelle cu ragu de miel

am facut mai multe pentru ca am avut pe cineva la pranz.

pentru aluat
4 oua
400 gr faina
sare

pentru ragu
600 gr carne de miel (tocata)
1 ceapa alba - 100 gr
1 caciulie usturoi
2 linguri ulei de masline
2 cutii de rosii in bulion
1 lingura oregano uscat
1 lingura menta uscata
1 lingura zahar brun (light)
sare, piper
1/2 lingurita ardei iute uscat

100 gr parmezan

aluatul l-am facut la imperia. tura asta am facut pappardelle, adica l-am taiat in fasii late de aproximativ 2 cm.
pentru sos - am pus la rumenit carnea de miel in 2 linguri de ulei de masline, apoi am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt pana s-au rumenit usor. am pus rosiile in bulion, zaharul, condimentele, am protrivit de sare si piper, am pus capacul si am fiert totul la foc mic o ora (amestecand din cand in cand).

am fiert pastele in apa sarata, le-am scurs si le-am amestecat cu sosul de miel. am presarat deasupra parmezan ras si gata.

au iesit 6 portii imense.

calorii/portie - 607

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu