am facut mai multe pentru ca am avut pe cineva la pranz.
pentru aluat
4 oua
400 gr faina
sare
pentru ragu
600 gr carne de miel (tocata)
1 ceapa alba - 100 gr
1 caciulie usturoi
2 linguri ulei de masline
2 cutii de rosii in bulion
1 lingura oregano uscat
1 lingura menta uscata
1 lingura zahar brun (light)
sare, piper
1/2 lingurita ardei iute uscat
100 gr parmezan
aluatul l-am facut la imperia. tura asta am facut pappardelle, adica l-am taiat in fasii late de aproximativ 2 cm.
pentru sos - am pus la rumenit carnea de miel in 2 linguri de ulei de masline, apoi am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt pana s-au rumenit usor. am pus rosiile in bulion, zaharul, condimentele, am protrivit de sare si piper, am pus capacul si am fiert totul la foc mic o ora (amestecand din cand in cand).
am fiert pastele in apa sarata, le-am scurs si le-am amestecat cu sosul de miel. am presarat deasupra parmezan ras si gata.
au iesit 6 portii imense.
calorii/portie - 607
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu