Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

marți, 19 noiembrie 2013

gnocchi verzi cu pancetta afumata

2 cartofi - 600 gr
200 gr faina
2 linguri spanac fiert
sare, piper
100 gr pancetta afumata
1 lingurita ulei de masline
4 catei de usturoi
75 gr parmezan


am copt cartofii, dupa care i-am trecut prin sita si i-am amestecat cu faina, spanacul (foarte bine scurs si mixat), sare si piper. asta am obtinut, dupa ce i-am preformat cu furculita.



apoi i-am fiert (am folosit 2/3 din toata cantitatea) in apa cu sare vreo 3 minute (pana s-au ridicat la suprafata apei).
separat am rumenit pancetta taiata cubulete cu o lingurita ulei de masline si 4 catei de usturoi in coaja (usor zdrobiti), apoi am adaugat gnocchi fierti, am dat deoparte si am presarat deasupra parmezan ras.

sunt atat de buni, ca as putea manca gnocchi toata ziua!
nu degeaba lucrurile simple sunt intotdeauna cele mai bune:)
au iesit doua portii mari.

calorii/portie - 746.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu