umpluti cu branza, rosii uscate, chives de praz si galbenusuri intregi.
geniali!!!
pentru aluat
2 oua
200 gr faina
sare
pentru umplutura
200 gr branza de vaci (am facut branza de casa, pentru ca aici nu gasesc - din 2.5 litri lapte, 1 iaurt de 170 ml si zeama de la o lamaie mi-au iesit 400 gr de branza)
30 gr rosii uscate
1 legatura chives de praz - 50 gr
sare, piper
4 galbenusuri
pentru sos
4 rosii - 400 gr
5 catei de usturoi
1 ceapa mica
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
sare, piper
busuioc uscat
am facut foile de pasta ca de obicei, cu masinuta imperia.
umplutura - am amestecat branza cu sare, piper, am adaugat rosiile tocate (rehidratate in prealabil) si o legatura de chives tocate.
apoi pe foile de pasta am facut niste cuiburi din amestecul de branza, iar in mijlocul cuiburilor am pus galbenusurile de ou. am uns marginea cu putin albus de ou, deasupra am pus o alta foaie de pasta si le-am taiat cu o forma de prajituri - am folosit doar jumatate din aluat pentru ravioli (adica marginile si ce-a mai ramas, le-am pus la congelator pentru un proiect viitor).
au iesit destul de mari, au avut un diametru de 12 cm.
apoi i-am pus la fiert in apa cu sare (2 minute), avand grija sa-i manipulez usor cu o paleta.
alaturi de ei am avut un sos de rosii - am pus la rumenit intr-o lingura de ulei de masline ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi am adaugat rosiile curatate de pielita si tocate, sare, piper, zahar, busuioc si am fiert totul pana cand s-a facut un sos normal de rosii pe care apoi l-am mixat cu blenderul, ca sa fie mult mai fin ca de obicei.
portia de ravioli (2 bucati si sosul de rosii aferent) - 605 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu