in weekend am avut niste musafiri la pranz si am incercat ceva nou pe post de aperitiv. super usor si foarte bun. am facut o tarta tatin cu rosii cherry.
aluat foietaj (cumparat) - 200 gr
500 gr rosii cherry
sare, piper proaspat zdrobit
1 lingura miere
2 lingurite ulei de masline
4 catei mari de usturoi
1 lingurita busuioc uscat
1 lingura pesmet
1 ou
am asezat intr-o tigaie de fonta rosiile cherry. am turnat peste ele mierea, uleiul de masline, am pus sare, piper, usturoiul feliat, busuiocul uscat si am presarat deasupra o lingura de pesmet. apoi am asezat foaia de aluat (taiata la dimensiunea tigaii) peste rosii, am uns-o cu ou batut si am dat-o in cuptorul incalzit vreo 30 de minute. cand s-a rumenit aluatul, am scos tigaia si am rasturnat tarta (calda fiind) pe-o farfurie.
am feliat-o dupa ce s-a racit (au iesit 8 felii). cand am mancat-o am pus deasupra cateva farame de branza cu mucegai. excelenta, dulce-acrisoara, usor caramelizata.
calorii/felie - 125 (fara branza)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu