Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 16 noiembrie 2014

tarta tatin cu rosii cherry

in weekend am avut niste musafiri la pranz si am incercat ceva nou pe post de aperitiv. super usor si foarte bun. am facut o tarta tatin cu rosii cherry.

aluat foietaj (cumparat) - 200 gr
500 gr rosii cherry
sare, piper proaspat zdrobit
1 lingura miere
2 lingurite ulei de masline
4 catei mari de usturoi
1 lingurita busuioc uscat
1 lingura pesmet
1 ou

am asezat intr-o tigaie de fonta rosiile cherry. am turnat peste ele mierea, uleiul de masline, am pus sare, piper, usturoiul feliat, busuiocul uscat si am presarat deasupra o lingura de pesmet. apoi am asezat foaia de aluat (taiata la dimensiunea tigaii) peste rosii, am uns-o cu ou batut si am dat-o in cuptorul incalzit vreo 30 de minute. cand s-a rumenit aluatul, am scos tigaia si am rasturnat tarta (calda fiind) pe-o farfurie.



am feliat-o dupa ce s-a racit (au iesit 8  felii). cand am mancat-o am pus deasupra cateva farame de branza cu mucegai. excelenta, dulce-acrisoara, usor caramelizata.

calorii/felie - 125 (fara branza)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu