Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 19 noiembrie 2014

supa de crab

v-am zis ieri ca am luat crabi de la piata si mi-am oprit clestii si picioarele ca sa fac o supa.
am facut-o in seara asta.

clestii si picioarele de la 2 kg de crabi
2 morcovi - 300 gr
1 ceapa alba - 100 gr
1 lingura ulei de masline
1 caciulie usturoi
1 lingurita seminte de fenicul
3 cartofi - 390 gr
1/2 lingurita de sofran
2 l apa
sare, piper
2 fileuri de peste (eu am folosit un peste local care se cheama nuwaibi) - 300 gr

am pus usturoiul tocat si semintele de fenicul la rumenit intr-o lingura de ulei de masline, apoi am adaugat clestii (usor zdrobiti) si picioarele de crab si dupa 2 minute am pus 2 litri de apa, 2 morcovi intregi, o ceapa intreaga, putina sare si am lasat totul sa fiarba o ora. apoi am strecurat supa de baza, am scos carnea de crab din clesti si am adaugat-o in supa, am pus 3 cartofi curatati si taiati cubulete, sofranul si am mai fiert totul pana s-au inmuiat cartofii. am dat deoparte, am reintors morcovii deja fierti in supa si am mixat totul cu blenderul pana s-a facut o supa crema. am pus-o din nou la foc, am potrivit-o de sare si am adaugat fileurile de peste (taiate bucati) inca 2 minute pana a fiert pestele.
putin piper proaspat zdrobit la final si gata.
o cina grozava.

au iesit 6 boluri de supa.
calorii/bol - 156.
am mancat supa cu paine prajita cu un mic sos facut din 2 ardei iuti (copti), o rosie (coapta), 2 catei de usturoi si putina sare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu