ca de obicei, din fiecare vacanta aducem ingrediente locale.
si tura asta din thailanda am adus o groaza de minunatii. desi am mancat o tona de tom yum (am incercat-o peste tot, am studiat toate variantele, cu lapte de cocos sau fara), tot nu ne-am saturat de ea!
acum 2 zile am facut una doar cu ciuperci.
2 fire lemongrass
1 bucata galangal
6 frunze kaffir lime
6 ardei iuti rosii thai
5 frunze de culantro - http://en.wikipedia.org/wiki/Eryngium_foetidum (asta a fost in loc de coriandru)
1 lingura nam prik pao
40 gr shiitake uscate
15 gr urechi de lemn uscate
1 rosie
1 ceapa mica
3 linguri sos de peste
6 cani de apa
sare
zeama de lime (de la 2-3 bucati)
1 lingura zahar (eu am folosit de palmier)
am rehidratat ciupercile, dupa care le-am feliat (urechile de lemn le-am taiat bucati).
am pus apa cu pasta nam prik pao si ciupercile shiitake la fiert, am adaugat lemongrass-ul taiat bucati mari si zdrobit usor, galangal-ul feliat, frunzele de kaffir lime si am fiert totul 10 minute. apoi am pus rosia feliata si ceapa taiata-n opt pentru 20 de secunde, am adaugat sosul de peste, zeama de lime, zaharul, am potrivit de sare, am dat deoparte si am aruncat inauntru urechile de lemn, culantro tocat mare si ardeii iuti (taiati in 2 si zdrobiti usor). e perfecta, atat de aromata si buna!
au iesit 6 boluri de supa. am mancat-o alaturi de putin orez fiert.
calorii/bol (fara orez) - 75!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu