Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 22 octombrie 2014

curry rosu cu pui

inca sub influenta thai, aseara am facut un curry rosu cu pui.

pulpe de pui superioare (dezosate, fara piele) - 600 gr
3 catei de usturoi
1 lingura ulei
15 gr urechi de lemn uscate
lapte de cocos - 500 ml
3 lingurite pasta rosie de curry (thai)
2 lingurite de zahar (am folosit de palmier)
6 frunze de kaffir lime
cateva fire de coriandru

am pus urechile de lemn la rehidratat, le-am scurs si le-am tocat mare.
am pus pulpele de pui la rumenit intr-o lingura ulei cu putina sare, piper, 3 catei de usturoi intregi si le-am gatit pret de 10 minute.
intr-un wok am pus crema de cocos (partea solida care se separa de cea lichida) la foc mare si am tinut-o putin pana s-a ingrosat, apoi am adaugat pasta de curry si am mai tinut vreo 2 minute, am adaugat in sos puiul gatit, zaharul si lichidul ramas de la laptele de cocos, am amestecat bine, am mai tinut vreo 20 de secunde si am dat deoparte. am pus urechile de lemn, am aruncat deasupra frunzele de kaffir lime tocate marunt si frunzele de coriandru.

au iesit 4 portii mari.
calorii/portie - 451.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu