azi am facut niste gnocchi cu dovleac. la cuptor.
1 dovleac - 700 gr
1 lingura ulei de masline
sare, piper
faina - 250 gr
pentru sos
250 ml smantana dulce pentru gatit
100 gr parmezan
sare, piper
am feliat dovleacul, am uns feliile cu ulei de masline, am pus pe ele sare si piper proaspat zdrobit si le-am rumenit la cuptor pana s-au caramelizat usor. cand s-au racit le-am pus la robot si am facut o pasta pe care am amestecat-o usor cu faina, putina sare ca sa obtin un aluat nu foarte vartos.
am preformat gnocchi si i-am fiert in apa clocotita cu sare, pret de 2 minute (pana s-au ridicat la suprafata).
i-am scurs si i-am pus intr-un vas termorezistent. deasupra am turnat amestecul de smantana, parmezan ras, sare si piper proaspat zdrobit si i-am dat la cuptor vreo 20 de minute.
au iesit 4 portii.
portia are 628 de calorii.
i-am mancat cu o salata verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu