dupa 10 zile de mancare bulgareasca si romaneasca mi s-a facut foarte dor de niste arome asiatice, asa ca pentru cina de aseara am facut un curry cu creveti.
pentru noi 2.
creveti (curatati, cu cozile pastrate) - 1000 gr brut / 600 gr net
1 lingura ghee
200 ml lapte de cocos
1 lingurita zahar (am folosit zahar de palmier, din ala solid)
4 catei de usturoi
1 shallot
1 bucatica ginger
3 ardei iuti rosii mici
o mana frunze de curry
sare
apa
3 lingurite pudra de curry facuta-n casa (pentru pudra de curry rumenesc in tigaie pana se elibereaza aromele: 2 lingurite seminte de coriandru, 1 lingurita seminte cumin, 1 lingurita seminte fenicul, 10-12 boabe cardamom, 1 lingurita piper boabe asortat, 10-12 cuisoare, 1 bucata scortisoara, 1 lingurita boabe mustar negru, apoi le fac pudra in mojar si mai adaug o lingurita de praf de turmeric - tin mixul de curry in borcan etans si il folosesc cand am nevoie)
am pus la rumenit intr-o lingura de ghee, shallot-ul tocat marunt, usturoiul zdrobit si gingerul ras pe razatoarea mica, dupa un minut am adaugat pudra de curry si am rumenit-o si pe ea pret de 10 secunde, apoi am pus laptele de cocos, zaharul, putina sare, putina apa si ardeii iuti tocati marunt. am fiert totul 3-4 minute, am adaugat crevetii, am mai fiert 2 minute, am dat deoparte si am aruncat deasupra frunzele de curry. mai rapid si mai bun de-atata nici ca se poate!
portia de curry cu creveti are 584 calorii
alaturi am avut un orez prajit (cu morcov, ceapa verde si usturoi)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu