Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

joi, 7 august 2014

pkhali

inca un fel georgian grozav - pkhali. am mancat in georgia 2 tipuri - cu spanac si cu frunze de sfecla. se pot face si cu varza si cu alte legume/frunze.
aseara am facut pkhali cu spanac.

spanac proaspat - 1kg
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
1 lingurita coriandru boabe
1 lingurita fenugreek boabe
sare, piper
100 gr nuci
2 linguri otet
1/2 legatura coriandru proaspat
50 gr seminte de rodie

am oparit spanacul 3 minute in apa cu sare, dupa care l-am scos si l-am scurs foarte bine. l-am tocat cu cutitul si l-am amestecat cu usturoiul zdrobit, ceapa tocata marunt, condimentele pisate pudra (boabele de coriandru le-am rumenit inainte), am adaugat sare, piper, nucile macinate la robot, otetul si coriandrul tocat marunt. am obtinut o pasta pe care am preformat-o sub forma de chiftele. le-am decorat cu seminte de rodie si le-am dat la frigider vreo 6 ore.
sunt minunate!!!

au iesit 12 bucati.
calorii/bucata - 61.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu