aici gasesc sardine tot timpul. din oman.
le fac la gratar sau marinate.
lui lp ii plac astea marinate, ca oasele se topesc si nu se chinuie la ales.
chiar am mancat astazi, ca e weekend si nu conteaza ca-s cu ceapa:).
sardine marinate
1 kg de sardine intregi - curatate si facute fileuri (cu pielea pe ele)
marinata - 150 ml otet de cidru, 50 ml apa, 2 lingurite sare, 2 lingurite zahar, 1 lingurita piper negru boabe, cateva boabe de ienibahar, 4-5 frunze de dafin
se toarna marinata data in clocot si racita peste fileurile de sardine si se da vasul acoperit la frigider (24 de ore).
a doua zi fileurile marinate (se pot manca si asa simple, fara ceapa) se taie fasii si se amesteca cu 2 cepe (tocate solzisori), 100 gr masline kalamata (desfacute de pe sambure si taiate) si 2 linguri ulei de masline.
toata cantitatea are 1788 de calorii, dar iese destul, adica cel putin 6 portii de om normal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu