Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 13 mai 2013

pachetele vietnameze

acum vreo 3 ani am descoperit pachetelele vietnameze.
culmea, intr-o carciuma din viena:).
ne-au placut foarte tare, mai ales ca nu-s ca alea prajite si au un gust extrem de proaspat.
se pot face cu legume, carne, fructe de mare, cu de toate.

si pe astea le fac destul de des.
tura asta sunt cu creveti.

8 foi de orez
2-3 fire de ceapa verde
1 castravete cu coaja curatat de seminte si taiat betigase subtiri
1 morcov taiat betigase subtiri
1 bucata de ginger taiat betigase foarte subtiri
taitei subtiri de orez (inmuiati in apa cateva minute)
cativa creveti curatati si fara cozi (eu ii trag la tigaie cu 2 catei de usturoi intregi si pun in fiecare pachetel cate 2-3 creveti taiati in 2 pe lung)
frunze de menta
frunze de coriandru


foile de orez le scufund usor intr-un bol cu apa calduta pana se inmoaie, dupa care asez ingredientele, rulez pachetelele si gata. neaparat trebuie sa aiba menta proaspata. vietnamezii pun tot felul de ierburi in ele, dar aici nu le gasesc pe toate...

alte dati mai pun muguri proaspeti de soia, tofu, ciuperci crude, praz, ardei, salata verde, varza. depinde ce am prin casa.

neaparat cu sosul clasic vietnamez (nuoc cham) - 1 lingura de zahar dizolvata intr-o cescuta de apa, zeama de la 1 lime/lamaie, 2-3 linguri sos de peste, 4-5 catei de usturoi tocat, 1 ardei iute tocat. ma rog, se mai mananca si cu sos de alune, dar pe mine nu prea ma aranjeaza asta;).

avantajul e ca le-am facut pe la 4 jumate. le-am acoperit cu folie de plastic, ca sa nu se lipeasca sau sa se usuce si le-am tinut la frigider.
si tocmai le-am mancat. pe toate 8:).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu