Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 26 mai 2013

chiftele de patrunjel

patrunjelul e preferatul lui lp si chiftele din astea (ma rog, nu stiu daca reteta era identica) manca in sofia, ca se mai faceau la o carciuma aproape de biroul lui.

eu le fac asa:
3 legaturi mari de patrunjel - spalat, zvantat, tocat marunt
1 ceapa - tocata marunt
6 catei de usturoi - tocati marunt
3 oua
2 linguri de pesmet
vreo 200 gr branza rasa - de obicei pun cheddar, pecorino sau ce se intampla sa am prin frigider. tura asta am pus pecorino, parmezan si o branza egipteana (nu stiu cum se cheama) care e intre feta si o mozzarella, foarte usor sarata
sare daca mai trebuie si piper

amestec ingredientele, preformez chiftelele, le dau prin pesmet normal si le prajesc in putin ulei.

au iesit 20 de bucati. tura asta le-am mancat cu sos de tahini, iaurt si lamaie. si-am avut alaturi si-o skordalia greceasca, care e un piure putin altfel (o combinata de cartofi fierti, ulei de masline, usturoi, sare, piper si putin otet de vin alb). skordalia am mancat la greu vara trecuta in thassos. e buna si ca aperitiv si ca garnitura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu