mi s-a parut extraordinar de bun crabul asta la cuptor. de prima data cand l-am mancat (in 2011, in sri lanka, unde l-am incercat aproape peste tot pe insula, asa de tare mi-a placut).
si de-atunci l-am tot facut.
avantajul e ca poti sa faci mai multi deodata si sa-i congelezi, daca nu-i mananci pe toti. si cand ti-e pofta, ii scoti din congelator si ii dai la cuptor sa se rumeneasca.
crabii curatati - carnea aleasa separat si carapacea spalata bine (dureaza putin procesul, mai ales ca aici nu gasesc crabi foarte mari, dar merita)
1 shallot (sau o ceapa)
4-5 catei de usturoi
1 bucatica de ginger
1 ardei iute rosu mic
1 lingura de pesmet
coaja rasa de la o lamaie
1 cutiuta de smantana dulce nefermentata (100 ml)
150 gr branza rasa (eu pun in compozitie cheddar, branza de capra, putina branza cu mucegai si deasupra parmezan)
50 ml de porto (aici nu am porto, dar folosesc vinul rosu facut in casa, ca e apropiat oarecum si ca gust si ca tarie)
shallot-ul, usturoiul, ginger-ul, ardeiul iute - tocate foarte marunt le calesc in putin ulei de masline. dupa care adaug porto-ul (vin-ul in cazul de fata), las sa se evapore alcoolul si pe urma pun carnea de crab.
dureaza cateva minute pana se gateste carnea de crab. dau focul la foarte mic si adaug branza rasa, smantana, pesmetul si coaja de lamaie. omogenizez bine, potrivesc de sare (daca mai e nevoie) si piper. dau deoparte de pe foc si apoi umplu crabii.
presar parmezan ras pe ei. in faza asta ii congelez pe aia pe care nu-i mananc.
pe restul ii dau in cuptorul incalzit pana se rumenesc bine deasupra (folosesc rezistenta de sus pentru grill).
tura asta mi-au iesit 10 bucati (am folosit carnea de la vreo 14 crabi).
pe 6 i-am mancat acum la cina, pe ceilalti 4 i-am congelat.
sunt asa de buni ca dau dependenta:)
si merg perfect cu o salata colorata si vesela de papaya verde, papaya coapta, mango, castraveti, ardei iuti, ceapa verde si morcov.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu