pentru cina din seara asta am facut un curry vegetarian.
de data asta cu naut, fasolica alba si frunze de mustar.
1 ceapa alba - 100 gr
1 bucata ginger
1 caciulie usturoi
2 linguri ulei de masline
300 gr frunze de mustar (aici gasesc tot felul de frunze, dar cred ca se poate face foarte bine cu spanac)
3 linguri faina de naut
1 cutie naut
1 cutie fasole alba
1 lingurita boabe de mustar negru
1 lingurita boabe de coriandru
1 lingurita seminte de fenicul
1 lingurita seminte de cumin
1/2 lingurita seminte de anason
1/2 lingurita boabe de piper
1 lingurita pudra de turmeric
sare
mai intai mi-am facut mixul de condimente - le-am pus pe toate la rumenit usor in tigaie, dupa care le-am maruntit in mojar pana am obtinut o pudra.
am pus la rumenit in ulei ceapa, usturoiul, gingerul (toate tocate marunt) si cand s-au rumenit am adaugat mixul de condimente, pudra de turmeric si sare. am amestecat usor pret de 20 de secunde, apoi am pus frunzele de spanac tocate grosier si am adaugat 2 cani de apa calda. am fiert acoperit 5 minute, am pus nautul si fasolea (scurse), am mai fiert cateva minute si am adaugat faina de naut (ca sa capete consistenta) si am fiert totul acoperit inca vreo cateva minute.
au iesit 4 portii.
portia are 318 de calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu