1 kg de creveti mai mari (intregi, adica cu tot cu cap - doar crestati de-a lungul pe spate ca sa scoti matele. eu le tai cu foarfeca si piciorusele de pe burta. ma rog, in caz de nevoie, exista suficienta informatie pe internet pentru curatarea crevetilor).
marinata - (4-5 fire de lemongrass, 1 bucata de ginger, 2 ardei iuti rosii, 1 caciulie de usturoi, 1 ceapa mica, 2-3 linguri de sos de peste, zeama de la 1 lamaie/lime, 2-3 lingurite de zahar, 1 lingurita pasta de creveti, 2-3 linguri de ulei de susan). eu le maruntesc pe toate in mojar pana obtin o pasta, dar se pot marunti si cu robotul.
pui crevetii la marinat in pasta asta vreo cateva ore la frigider si dupa aia ai poti sa-i faci ori la gratar, ori in tigaie cu 1-2 linguri de ulei masline (fara sa supraaglomerezi tigaia).
eu i-am facut in tigaie. ies bestiali!!!
pentru ca sunt crestati pe spate de-a lungul, se marineaza si se patrund extraordinar de bine si ies super suculenti.
si alaturi am avut un orez prajit cu frunze de curry.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu