in seara asta am facut o alta salata cu mei.
pentru 3 portii generoase.
mei - 150 gr
shiitake uscate - 50 gr
speck - 75 gr
1 bucata ginger
5 catei de usturoi
5 fire de ceapa verde
1 legatura coriandru
150 gr salata romana
1 ardei iute mic rosu
2 linguri sos de soia
1 lingura ulei de masline
am rumenit meiul in tigaie fara ulei, apoi am adaugat apa (proportie 1:3), putina sare si l-am fiert acoperit pana a fost gata (vreo 20 de minute). l-am lasat sa se raceasca.
am pus speck-ul taiat cubulete la rumenit intr-o lingura ulei de masline. cand a fost gata, l-am dat deoparte si in acelasi ulei am adaugat gingerul si usturoiul (tocate marunt) si apoi ciupercile shiitake feliate (rehidratate inainte). am pus 2 linguri de sos de soia si putin lichid in care s-au rehidratat ciupercile si am fiert totul vreo 10 minute pana a scazut lichidul si s-au inmuiat ciupercile. le-am lasat sa se raceasca.
am amestecat meiul fiert cu ciupercile, speck-ul si ceapa verde rondele. am adaugat salata romana rupta bucati, frunzele de coriandru, ardeiul iute tocat marunt si gata cina.
calorii/portie - 425.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu