Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 11 martie 2015

risotto cu sfecla

in seara asta am facut pentru cina un risotto cu sfecla.
de azi in 5 saptamani schimbam locatia, asa ca probabil asta e ultimul risotto pe care-l mai fac fara vin!!!
dupa 2 ani si jumatate, o sa pot din nou sa folosesc vin si alte tipuri de alcool la gatit:). ce bine!!!

pentru 3 portii
orez arborio - 250 gr
unt - 50 gr
sfecla - 200 gr
parmezan - 75 gr
1 ceapa alba
2 catei de usturoi
supa de legume - 5 cani
sare, piper
bacon - 100 gr

intai am facut supa de legume - am fiert doi morcovi, un ardei rosu, un dovlecel mic, o bucata de telina, o ceapa, trei catei de usturoi, o lingurita boabe de piper, doua foi de dafin si putina sare.
am rumenit bacon-ul la cuptor pana s-a facut crocant si l-am pus la scurs pe servete absorbante.
am copt sfecla in cuptor, jumatate din cantitate am pus-o la blender si am amestecat-o cu supa de legume.
am pus ceapa si usturoiul tocate marunt la rumenit in jumatate din cantitatea de unt si apoi am adaugat orezul. cand orezul s-a facut usor sticlos, am inceput sa adaug cate putina supa de legume fierbinte, ca la orice risotto. am repetat procesul pana cand orezul a fost gata (al dente). spre final am pus restul de sfecla (tocata cubulete mici). am dat deoparte, am adaugat restul de unt, parmezanul ras, putina sare si piper proaspat zdrobit.
l-am mancat cu bacon crocant.
e extraordinar de bun si foarte colorat.

calorii/portie - 717.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu