in seara asta am facut pentru cina un risotto cu sfecla.
de azi in 5 saptamani schimbam locatia, asa ca probabil asta e ultimul risotto pe care-l mai fac fara vin!!!
dupa 2 ani si jumatate, o sa pot din nou sa folosesc vin si alte tipuri de alcool la gatit:). ce bine!!!
pentru 3 portii
orez arborio - 250 gr
unt - 50 gr
sfecla - 200 gr
parmezan - 75 gr
1 ceapa alba
2 catei de usturoi
supa de legume - 5 cani
sare, piper
bacon - 100 gr
intai am facut supa de legume - am fiert doi morcovi, un ardei rosu, un dovlecel mic, o bucata de telina, o ceapa, trei catei de usturoi, o lingurita boabe de piper, doua foi de dafin si putina sare.
am rumenit bacon-ul la cuptor pana s-a facut crocant si l-am pus la scurs pe servete absorbante.
am copt sfecla in cuptor, jumatate din cantitate am pus-o la blender si am amestecat-o cu supa de legume.
am pus ceapa si usturoiul tocate marunt la rumenit in jumatate din cantitatea de unt si apoi am adaugat orezul. cand orezul s-a facut usor sticlos, am inceput sa adaug cate putina supa de legume fierbinte, ca la orice risotto. am repetat procesul pana cand orezul a fost gata (al dente). spre final am pus restul de sfecla (tocata cubulete mici). am dat deoparte, am adaugat restul de unt, parmezanul ras, putina sare si piper proaspat zdrobit.
l-am mancat cu bacon crocant.
e extraordinar de bun si foarte colorat.
calorii/portie - 717.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu