aseara am facut la gratar un biban (de captura.) era cam mare (1.2 kg) si am reusit sa biruim doar jumatate din el, asa ca ce a ramas am folosit in seara asta intr-un fel de salata asiatica cu taitei.
pentru noi 2.
biban de mare (file fara piele, la gratar) - 200 gr net
taitei (de celofan, din aia transparenti) - 80 gr
1 lingura sos de peste
2 ardei iuti rosii thai
3 catei de usturoi
1 shallot
4 fire de ceapa verde
castravete - 250 gr
alge uscate - 2 linguri
zeama de lime - 4 linguri
2 lingurite zahar (de palmier)
cateva fire de coriandru
30 gr arahide rumenite (nesarate)
am facut un sos din zeama de lime, zahar de palmier, sos de peste, ardei iuti si usturoi (ardeii si usturoiul i-am zdrobit inainte in mojar).
am amestecat taiteii de celofan (pe care i-am fiert 1 minut in apa cu sare) cu pestele bucati, shallot-ul julienne, ceapa verde rondele, castravetii fasii subtiri si algele (pe care le-am rumenit in tigaie, fara ulei, inainte), am adaugat sosul, coriandrul si arahidele deasupra.
portia de salata a avut 405 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu