azi mi s-a facut pofta de risotto, asa ca ca la pranz am incercat unul nou, functie de ce aveam la indemana.
orez arborio - 200 gr
mazare congelata - 200 gr
unt - 50 gr
parmezan - 75 gr
ceapa alba - 75 gr
o mana menta proaspata
coaja de lime
supa de pui (facuta de mine) - 750 ml
sare, piper
am pus ceapa tocata marunt la rumenit in 25 de gr de unt si apoi am adaugat orezul. am rumenit si orezul pana a devenit sticlos, apoi am inceput sa adaug cate putina supa fierbinte, amestecand continuu, ca la orice risotto. a durat vreo 25 de minute pana s-a gatit orezul si a capatat consistenta potrivita (am mai pus putina apa fierbinte, in completarea supei). in ultimul minut am pus mazarea fiarta in prealabil, am adaugat sare si piper proaspat zdrobit. am dat tigaia deoparte, am pus parmezanul ras, 25 gr de unt, coaja de lime si o mana de menta proaspata tocata. am acoperit 30 de secunde si gata. a fost extraordinar!
au iesit 3 portii.
calorii/portie - 528.
l-am mancat cu o mica salata de rucola cu aceto balsamico.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu