vacanta asta in thailanda am incercat in multe locuri salata de papaya verde. imi place la nebunie, pentru ca e foarte iute, dulce, acrisoara, crocanta, sosul de peste si crevetii ii dau o aroma minunata. oricum faceam si inainte diverse variatii de salata de papaya verde sau mango verde, dar azi am facut o varianta apropiata de cea originala.
cantitati pentru noi 2.
1 papaya verde - 400 gr
100 gr rosii cherry
100 gr fasole verde cruda
3 ardei iuti rosii thai
30 gr arahide rumenite
2 catei de usturoi
1 lingura de zahar brun (nu am avut zahar de palmier)
1 lingura creveti uscati
2 linguri sos de peste
zeama de lime
am facut in mojar o pasta din usturoi si ardei iute, peste care am adaugat crevetii uscati si i-am zdrobit usor, apoi alunele. tot in mojar am zdrobit foarte usor fasolea verde (taiata in bucati de 3-4 cm)si rosiile cherry (ca sa lase zeama) si papaya (taiata deja fasii).
am pus totul intr-un bol, am adaugat sosul de peste amestecat cu zaharul si zeama de lime si gata!!!
calorii/portie - 220
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu