Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

miercuri, 14 ianuarie 2015

carpaccio de peste

vacanta asta in zanzibar am incercat peste tot unde era disponibil carpaccio de peste. imi place foarte tare si peste tot a fost foarte bun, asa ca azi m-am dus la piata sa iau materie prima si sa fac pentru cina (am vrut sa incerc si alt peste in afara de king fish, ca din asta mai facusem).
pentru noi 2.

400 gr file de peste (eu am folosit peste local - nuwaibi, dar e foarte bun cu orice peste mare - king fish, seer fish, ton, red snapper)
2 linguri ulei de masline
sare mare
piper proaspat zdrobit
coaja si zeama de la 2,3 lime-uri
fructul pasiunii - 2 bucati

pentru salata
1 mar
100 gr capsuni
1 ceapa verde
200 gr castravete
100 gr nectarina
1 ardei iute rosu thai
sare, piper proaspat zdrobit
zeama de lime

am feliat pestele si l-am asezat intr-un vas. separat am facut un sos din ulei de masline, coaja, zeama de lime si fructul pasiunii. am turnat sosul peste pestele feliat, am presarat sare mare si piper proaspat zdrobit si l-am dat la frigider vreo 10 minute, inainte de masa.
l-am mancat cu bagheta prajita si o mica salata facuta din fructele si legumele de mai sus (marul, castravetele si nectarina taiate betigase, ceapa verde si ardeiul iute rondele si capsunile feliate, putina sare, piper proaspat zdrobit si zeama de lime). EXCELENT!

calorii/portie - 450 (fara paine)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu