de obicei pun semintele de mei in painea pe care o coc, dar in seara asta m-am gandit sa fac o salata.
pentru noi 2.
150 gr mei
30 gr rosii uscate
30 gr muguri de pin
o mana de busuioc proaspat
100 gr salata verde
50 gr parmezan
75 gr speck
3 fire de ceapa verde
1 lingura ulei de masline
otet balsamic
sare, piper
am pus meiul la rumenit in tigaie (fara ulei) si dupa cateva minute am adaugat apa (proportie 1:3), putina sare si l-am fiert acoperit, la foc mic, in jur de 20 de minute.
am taiat speck-ul marunt, l-am rumenit in tigaie fara ulei si l-am scurs pe un prosop de hartie.
am amestecat apoi meiul fiert si racit cu rosiile uscate (rehidratate inainte) taiate, salata verde, mugurii de pin rumeniti, ceapa verde tocata rondele, busuiocul, parmezanul fasii, speck-ul, ulei de masline, putin otet balsamic, sare si piper proaspat zdrobit.
excelenta!
calorii/portie - 726.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu