mai aveam o bucatica mica de porc si am facut un curry pentru cina. de fapt a fost seara cu 2 feluri de curry. pe langa asta de porc, am facut si un curry de naut si linte (reteta e pe blog).
carne de porc - 330 gr
1 ceapa alba mare - 150 gr
1 caciulie usturoi
1 bucatica ginger
1 ardei iute verde
1/2 legatura coriandru
2 linguri ulei
100 gr nuca de cocos proaspata
o mana de frunze de curry
sare
1 lingurita boabe mustar negru
1 lingurita seminte coriandru
1 lingurita piper negru
1 lingurita seminte cumin
1/2 lingurita seminte anason
1/2 lingurita seminte fenicul
1 bucata scortisoara
am pus condimentele la rumenit in tigaie (fara ulei) si apoi am facut o pudra in mojar - am folosit 3 lingurite din amestecul obtinut.
am facut in blender o pasta din ceapa, usturoi, coriandru, ardei iute, o lingura ulei si 2 linguri apa.
am pus la rumenit intr-o lingura de ulei carnea de porc taiata fasii, dupa ce s-a facut usor aurie, am adaugat pasta de mai sus, 3 lingurite din mixul de condimente, sare, nuca de cocos rasa si 2 cani de apa si-am fiert totul vreo 30 de minute pana s-a fragezit carnea. am dat deoparte si am aruncat inauntru o mana de frunze de curry.
au iesit 3 portii.
calorii/portie - 417.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu