Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

luni, 19 mai 2014

ravioli cu sos de ardei copti

weekendul trecut am dat o fuga pana-n dubai si mi-am luat de la magazinul meu preferat (lakeland) o scula noua de facut ravioli. weekendul asta am probat-o, mai ales ca am avut si musafiri.
in plus am adus si niste speck, asa ca am facut niste ravioli mici si frumosi, cu un sos de ardei copti.

pentru aluat
4 oua
400 gr faina
sare

pentru umplutura
400 gr branza de casa
100 gr speck
1 lingurita ulei de masline
4 catei de usturoi
1 legatura chives de praz
2 oua
sare, piper

pentru sos
6 ardei grasi rosii - 1 kg
6 ardei banana - 150 gr
3 rosii - 300 gr
6 catei de usturoi
1 shallot
1 lingura ulei de masline
sare, piper
o mana de busuioc proaspat
50 gr parmezan

aluatul l-am facut ca de obicei la masina mea imperia (oua, faina, sare - amestecate bine, lasat aluatul sa se odiheasca macar 30 de minute, apoi preformate foile cu imperia).
pentru umplutura - am pus la calit speck-ul taiat marunt intr-o lingurita ulei de masline, impreuna cu usturoiul tocat marunt. dupa ce s-au rumenit, le-am dat deoparte si le-am amestecat cu branza de casa, chives-ul tocat marunt, ouale, sare si piper proaspat zdrobit.
pentru sos - am copt ardeii si rosiile. am pus si ardei banana, ca sa iasa usor picant. i-am curatat si i-am tocat marunt. am pus la calit intr-o lingura ulei de masline,  usturoiul si shallot-ul tocate marunt, apoi am adaugat ardeii copti tocati, rosiile curatate si tocate, sare, piper si putina apa calda. am fiert totul pret de 15 minute, dupa care am bagat totul la blender. la sfarsit am adaugat in sos busuiocul proaspat.

si-acuma, cu scula asta noua de ravioli e foarte simplu sa-i faci si nici n-ai pierderi ca la cei rotunzi - pui prima foaie pe forma, apesi deasupra cu cealalta componenta a formei, ca sa creezi spatiu suficient pentru umplutura, pui  umplutura in fiecare spatiu, deasupra asezi inca o foaie si treci cu sucitorul peste ea. dintr-un foc iti ies 12 bucati!
am presarat pe ei putina faina si i-am lasat vreo ora la uscat pe un gratar. i-am fiert in apa sarata pret de 2 minute.

i-am mancat cu sosul de ardei copti si putin parmezan ras deasupra.
au iesit 6 portii.
portia are 681 calorii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu