carne mai gatesc doar pentru musafirii care nu prea mananca peste/fructe de mare.
s-a intamplat din nou weekendul asta.
am facut pulpe de pui marinate in papaya si ananas.
pulpe superioare (fara piele), cu os - 1700 gr (23 bucati)
1 papaya - 600 gr
ananas - 300 gr
10 boabe de cardamom
10 cuisoare
1 caciulie usturoi
sare, piper
si papaya si ananasul contin niste enzime care fragezesc carnea, asa ca am facut la blender o pasta din ananas, papaya, usturoi, sare, piper si condimentele pisate si am tinut pulpele in marinata asta peste noapte la frigider. pe urma le-am dat in cuptorul incalzit, cu tot cu marinata, vreo 45 de minute, la 180 de grade. au iesit extraordinar de fragede si zemoase si amestecul de papaya si ananas s-a transformat intr-un sos perfect, dulce, cu arome minunate de cuisoare si cardamom. desi aspectul nu e dintre cele mai reusite, gustul si textura sunt excelente, cel putin asa cred dupa viteza cu care au fost mancate si laudate:).
calorii/bucata de pui - 109. mananci cate ai chef.
le-am mancat cu mango chutney si salata de castraveti si rosii (modelul sri lankez).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu