Etichete

bulgur (3) calamari (4) caracatita (6) carne (32) crab (7) creveti (33) curry (11) desert (14) diverse (26) fara legatura (81) fructe (5) legume (41) orez (15) paste proaspete (31) peste (35) salata (43) scoici (1) supa (6) sushi (4)

duminică, 1 septembrie 2013

pui marinat in papaya si ananas

carne mai gatesc doar pentru musafirii care nu prea mananca peste/fructe de mare.
s-a intamplat din nou weekendul asta.
am facut pulpe de pui marinate in papaya si ananas.

pulpe superioare (fara piele), cu os - 1700 gr (23 bucati)
1 papaya - 600 gr
ananas - 300 gr
10 boabe de cardamom
10 cuisoare
1 caciulie usturoi
sare, piper

si papaya si ananasul contin niste enzime care fragezesc carnea, asa ca am facut la blender o pasta din ananas, papaya, usturoi, sare, piper si condimentele pisate si am tinut pulpele in marinata asta peste noapte la frigider. pe urma le-am dat in cuptorul incalzit, cu tot cu marinata, vreo 45 de minute, la 180 de grade. au iesit extraordinar de fragede si zemoase si amestecul de papaya si ananas s-a transformat intr-un sos perfect, dulce, cu arome minunate de cuisoare si cardamom. desi aspectul nu e dintre cele mai reusite, gustul si textura sunt excelente, cel putin asa cred dupa viteza cu care au fost mancate si laudate:).

calorii/bucata de pui - 109. mananci cate ai chef.

le-am mancat cu mango chutney si salata de castraveti si rosii (modelul sri lankez).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu