asa ca am afumat niste peste. am incercat 2 feluri.
1 macrou facut fileuri
2 cotlete dintr-un peste alb local (din pacate nu-i stiu numele)
pentru afumare
2 linguri ceai verde
2 linguri orez
2 linguri zahar
1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurita seminte de anason
folie de aluminiu (strat dublu pe fundul tigaii)
macroul l-am facut fileuri (am pastrat pielea pe fileuri). am pus sare, piper si usturoi pe fileuri si pe cotlete. am uns gratarul cu putin ulei si am dat pestele la afumat (5 minute la foc mare pana a inceput sa apara fumul si dupa aia 15 minute la foc mediu/mic). semintele de anason si de coriandru au dat o aroma grozava.
a fost excelent cu paine de secara, ceapa verde si masline.
pentru ca nu stiu ce fel de peste e ala local, pot sa va spun doar ca o bucata file de macrou (ca aia de mai jos) are 272 de calorii.
abia astept sa ma duc la piata de peste in weekend sa iau mai multe feluri, sa ma apuc de afumat intensiv:).
asa arata marea instalatia de afumare. mai e si capacul de la tigaie bineinteles. stati fara grija, nu se strica tigaia, atata vreme cat e protejata cu folie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu