aseara am facut ravioli cu ciuperci. am avut un musafir la cina, asa ca am facut mai multi ca de obicei.
pentru aluat
3 oua
300 gr faina
sare
pentru umplutura
ciuperci proaspete (champignon) - 500 gr
hribi uscati - 50 gr
3 catei de usturoi
1 fir de ceapa verde
150 gr mozzarella
1 lingura ulei
sare, piper
am pus hribii uscati la rehidratat. am pus la rumenit intr-o lingura ulei de masline usturoiul si ceapa tocate, apoi am adaugat ciupercile proaspete feliate, hribii scursi si tocati, sare, piper si dupa 1 minut putina apa in care s-au rehidratat hribii. am gatit totul pret de 10 minute pana a scazut lichidul. dupa ce s-au racit, le-am maruntit la robot si le-am amestecat cu mozzarella.
am facut foile de pasta ca de obicei cu masinuta imperia si pe urma am preformat ravioli cu scula speciala dn dotare. i-am lasat sa se usuce vreo ora. au iesit 50 de bucati (am congelat mare parte din ei).
i-am fiert 2 minute in apa clocotita cu sare.
o portie mare are 8 bucati - 320 calorii
i-am mancat cu beurre noisette si parmezan (inca 249 calorii - adica 25 gr unt + 25 gr parmezan/portie)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu