tot din seria de aperitive noi facute ieri.
unul foarte simplu - creveti marinati pe mamaliga rumenita in cuptor. de fapt sunt crevetii cu wasabi pe care-i fac de obicei, atata doar ca sunt facuti in varianta pentru aperitiv, cu niste mici schimbari:)
100 gr malai
1 lingura ulei de masline
creveti proaspeti (curatati complet, fara cozi) - 400 gr net
2 fire de lemongrass
1 bucata ginger
6 catei de usturoi
sare, piper
1 lingura ulei de masline
maioneza
1 galbenus fiert
1 galbenus crud
1/2 lingurita mustar de dijon
4 linguri ulei de masline
1 lingurita wasabi
sare
pentru decorat - am facut o mica salsa din mango si ardei rosu semi iute.
am taiat mamaliga rece (am folosit 100 gr de malai la mamaliga) cu o forma de prajituri si am pus-o la rumenit in cuptor (am uns-o cu o lingura ulei de masline).
am marinat cateva ceasuri crevetii cu usturoi, ginger, lemongrass (toate zdrobite usor cat sa iasa aromele), sare si piper, dupa care i-am tras in tigaie 2 minute intr-o lingura de ulei de masline.
am facut maioneza normala si am adaugat si o lingurita de wasabi.
am asamblat gustarelele si le-am decorat cu maioneza cu wasabi si salsa de mango.
au iesit 20 de bucati.
calorii/bucata - 83.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu